TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING)

      One of the seven wonders of the anccient world,the Great Pyramid of Giza was a monument of wisdom and prophecy built as a tomb for Pharaoh Cheops in 2720 B.C.Despite its antiquity,certain aspects of its contruction make it onr of the truly great wonders of the world.The thrteen-acre structure near the Nile the River is a solid mass of stone blocks covered with limestone.Inside are a number of hidden passageways and the burial chamber for the pharaoh.It is the largest single structure in the world.The four sides of the pyramid are aligned almost exactly on true north,south,east,and west-an incredible engineering feat.The ancient Egyptians were sun worshipers and great astronomers,so computations for the Great Pyramid were based on astronomical observations.
      Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many intersecting lines.Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events-past,present,and future.Many of the events have been interpreted and found to coincide with known facts of the past.Others are prophesied for future generations and are currently under invetigation.Many believe that pyramids have supernatural powers,and this one is no exception.Some researchers even associate it with extraterrestrial beings of the ancient past.
      Was this superstructure made by ordinary beings,or one built by a race far superior to any known today?

1.What has research of the base revealed?
a.There are cracks in the foundation.
b.Tomb robbers have stolen the pharaoh's body.
c.The lines represent important events
d.A superior race of people built it.
pembahasan:The passage states,"Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many intersecting lines.Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events."None of the other three answer choices is supported by the passage.

2.Extraterrestrial beings are
a.very strong workers
b.astronomers in the ancient times
c.researchers in Egyptology
d.living beings from other planets
pembahasan:The prefix"extra"-"means"outside"or"beyond.""Terrestrial"ferers to the earth,so"extraterrestrial"refers to beings from somewhere beyond earth.The use of the word"even" in the sentence might help you to conclude that"extraterrestrial beings"are something out of the ordinary

3.What was the most probable reason for providing so ma hidden passages?
a.To allow the weight of the pyramid to settle evenly
b.To permit the high priests to pray at night
c.To enable the pharaoh's family to bring food for his journey to the afterlife
d.To keep grave robbers from finding the tomb and the treasure buried with the pharaoh
pembahasan:The author impliest that there are a number of passage in order to protect the tomb  and its treasures.

4.The word"intesecting" in line 15. is nearest in meaning to
a.crossing
b.aligning
c.observing
d.cutting
pembahasan:"Intersecting"lines are lines that cross one another,choice(A)

5.What do the intersecting lines in the base symbol?
a.Architects' plans for the hidden passages
b.Pathways of the great solar bodies
c.Astrological computations
d.Dates of important events taking place throughout time
pembahasan:The passage states that researches have found that the intersecting lines represent historical and future events.

6.In line 20,the word"prophesied"is closest in meaning to
a.affiliated
b.precipitated
c.terminated
d.foretold
pembahasan:To"prophesy"is to tell of the future,so choice(D)is correct.The"future generations"in the sentence is a contextual clue.

7.What is the best title for the passage?
a.Symbolism of the Great Pyramid
b.Problems with the Construction of the Great Pyramid
c.Wonders of the Great Pyramid of Giza
d.Exploration of the Burial Chamber of Cheops
pembahasan:The passage is essentially a listing of the amazing things about the Great Pyramid,so choice(C)is accurate.Choice(A) covers a fraction of the passage.That the great pyramid was a massive construction project is briefly described;however,the passage is not about construction problems, so choice(B)is incorrect.Choice(D)is too lilited because it refers only to the burial chamber rather than the entire pyramid.

8.On what did the ancient Egyptians base their calculations?
a.Observation of the celestial bodies
b.Advanced technology
c.Advanced tools of measurement
d.Knowledge of the earth's surface
pembahasan:The last sentence of paragraph 1 says that they based their calculations on astronomical observations(observation of the celestial bodies.

9.Why was the Great Pyramid constructed?
a.As a solar observatory
b.As a religious temple
c.As a tomp for the pharaoh
d.As an engineering feat
pembahasan:Paragraph 1,sentence 1,tells us that it was built"as a tomb for Pharaoh Cheops."Although the Egyptians did observe the solar system(A),a tomb would have some connection with religious observances(B),and the pyramid was an engineering feat(D),none of these are given as the reason for the pyramid's construction.

10.Why is the Great Pyramid of Giza considered one of the seven wonders of the world?
a.It is perfectly aligned with the four cardinal points of the compass and contains many prophecies.
b.It was selected as the tomb of Pharaoh C6eops.
c.It was built by a super race.
d.It is very old.
pembahasan:The passage implies that the pyramid is one of the seven wonders of the wprld for many reasons.Two of the reasons are 1)the alignment of the pyramid's four sides with true north,south,east,and west and 2) the timeline on the base that stretches into the future.

11.The word"feat"in line 11 is closest in meaning to
a.accomplishment
b.appendage
c.festivity
d.structure
pembahasan:A "feat"is a notable"achievement,"so"accomplishment"is the correct answer.In the sentence,the adjectives describing "feat"are"incredible"and"engineering,"both referring to the perfect alignment of the Great Pyramid with the compass the other answer chioces.

reference:cliffs
toefl preparation guide







Komentar

Postingan populer dari blog ini

IELTS Writing Task 1 - Table (Material, Sample Writing and Exercise)

LATIHAN MENGERJAKAN SOAL-SOAL TOEFL(STRUCTURE)DAN JAWABANNYA.

Listening on TOEFL iBT