TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING)
In an effort to produce the largest,fastest,and most luxurious ship afloat,The British built the S.S. Titanic.It was so superior to anything else on the seas that it was dubbed"unsinkable."So sure of this were the ownwrs that they provided only twenty lifeboats and rafts,less than one half the number needed for the 2,227 passengers on board.
Many passengers were aboard the night it rammed an iceberg,only two days at sea and more than halfway between England and its New York destination.Because the luxury liner was traveling so fast,it was impossible to avoid the ghostly looking iceberg.An unextinguished fire also contributed to the ship's submersion.Panic increased the number of casualties as people jumped into the icy water or fought to be among the few to board the lifeboats.Four hours after the mishap,another ship,Carpathia,rescued the 705 survivors.
The infamous S.S.Titanic had enjoyed only two days of sailing glory on its maiden voyage in 1912 before plunging into 12,000 feet of water near the coast of Newfounland.
1.All of the following are true except.....
a.only a third of those abroad perished
b.the Carpathia rescued the survivors
c.the S.S.Titanic sank near Newfounland
d.the S.S.Titanic was the fastest ship afloat in 1912
pembahasan:The last sentence of paragraph 2 tells us hat 705 survivor were rescued by the Carpathia.The last sentence of paragraph 1 tells us there were 2,227 passengers at the start of the voyage.Rounding off,700 divided by 2000 is about one third(700x3=2,100 is another way to estimate)that survived and were rescued,so it could not be true that only one thrid of the people perished(died).
2.All of the following contributed to the large death toll except......
a.panic
b.fire
c.speed
d.the Carpathia
pembahasan:We are told that the reproductive termites have eyes,but that the workers are blind and the soldiers are eyeless.Choiches(B),(C),AND(D)are true because only the reproductives fly,and fly only one time,and soldiers are larger that workers.
3.How many days was the S.S.Titanic at sea before sinking?
a.2
b.4
c.6
d.12
pembahasan:The sentence states that termites and ants are alike in some respects,"although thysically the two insects are distinct."The word"although" should lead you to understand that"distinct." is the opposite of"like",thus it means"different."
4.In line 11,the word"unextinguished"is closest in meaning......
a.indestructable
b.uncontrollable
c.undiscovered
d.unquenched
pembahasan:The passage indicates that each"class"has its own job,and the word"class"is used throughout the reading passage to describe"types"and"categories."
5.In line 18,"maiden voyage"is closest in meaning to.......
a.inaugural
b.most elegant
c.longest
d.final
pembahasan:The male and female reproductives,it is implied in paragraph 2,fly only to develop a new colony.Choice(A)is not true because the reading indicates that a pair of reproductives flies alone.Choice(B)is not true because the author states in paragraph 3 that the workers make up the majority of the colony.Choice(D)is not correct because a worker is smaller than a soldier and does not have the hard head and strong jaws and legs of a soldier.
6.The word"dubbed"in line 3 is closest in meaning to.......
a.called
b.initiated
c.christened
d.listen
pembahasan:To"found"mean to"establish"
7.What is the main idea of this passage?
a.The S.S.Titanic proved itselt the most seaworthy vessel in 1912.
b.Attempts to rescue the S.S.Titanic's survivors were not successfull
c.Overconfidence by builders and owners was greatly responsible for the sinking of the vessel.
d.A fire and panic were the only causes for the sinking of the ship
pembahasan:A"cell"is an enclosed"compartment."
8.In which lines does the author indicate that the S.S.Titanic's owners were overly confident about its seaworthiness?
a.Lines 1-2
b.Lines 4-6
c.Lines 7-9
d.Lines 14-16
pembahasan:Answer choice(A)is incorrect because the majority of the reading is not concerned with the destruction of houses.Chouce(B)is incorrect because only a portion of the reading is related to how termited work together.Answer choice(D)is incorrect because the reading passage is not significantly concerned with the relationship of these two types of termites.
Choice(C)is a general statement about the topic of the reading.
REFRRENCE;CLIFFS
TOEFL PREPARATION GUIDE
blog.

Komentar
Posting Komentar