TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING)
Gelatin is a protein substance that comes from the skins and bones of animals.Most people know it as the substance used to make a jelylike salad or dessert.Not only is it useful in making these fonds,but it is also beneficial to the consumer because of its high protein content.Gelatin is also commonly used in the photographic industry and in mking medicial capsules.
The process of producing gelatin is a long and complex one.In the processing of gelatin made from bones,(which varies slightly from that of gelatin made from skins),the grease first must be eliminate.Then,the bones are soaked in a solution of hydrochloric acid in order to rid them of minerals and are washed several times in water.Next,the bones are placed in distilled water,heated to over 90⁰F for a few hours,placed in fresh distilled water,and then heated again at a little over 100⁰F.A fluid forms from this heating,and it is concentrated,chilled,and slicedFinally,it is dried and ground.In its that final form,gelatin is white,tasteless,and odorless.
1.It can be inferred from this reading passage that
a.one could easily make gelatin at home
b.it is necessary to add minerals to the gelatin
c.fat aids in making good gelatin
d.gelatin is useful for elderly and ill people because it is easy to chew and high in protein
pembahasan:Sentence 2 and 3 in paragraph 1 state that the foods made from gelatin are jellylike(which would be easy to chew)and high in protein,so we can assume that gelatin would be beneficial for elderly and ill people.
2.The word"fluid"in line 16 is closest in meaning to
a.liquid
b.distilled water
c.hard mineral
d.substance
pembahasan:If you don't know the meaning of "fluid,"this question could be difficult.The two sentences following"fluid"tell you that it is concentrated,chilled,sliced,and finally dried and ground.A "fluid"is closest in meaning to"liquid."When the"liquid"in this passage is concentrated and chilled,it becomes a farmer substance.
3.Which of the following is true?
a.Gelatin made from skin is produced in the same way as that made from bones.
b.Grease probably does not aid in producing gelatin
c.The chemical used in making gelatin comes off the surface of the bones by rinsing with water.
d.When the gelatin is dried,it is in powder form
pembahasan:Paragraph 2,sentence 2,says that the grease must first be eliminated,so it probably does not aid in producing gelatin.The reading pssage specifically contradicts choice(A)because it says in the first sentence of paragraph 2 that processing gelatin made from bones"varies slightly from that of gelatin made from skin."The reading indicates that a much more detailed procedure of producing gelatin is required than what is described in choice(C).Answer choice(D)is incorrect because the reading indicates gelatin is"dried and ground."Only after the grinding would gelatin be in powder form.
4.Which of the following would be the best title for this passage?
a.The process of making gelatin
b.Protein foods
c.Uses for Bone
d.A Great Dessert
pembahasan:The whole reading deals with the process of making gelatin.Choice(B)is too general.and the other choices suggest only details of the passage.
5.All of the following industries are mentioned as using gelatin healthy?
a.the lawn care industry
b.the photographic industry
c.the pharmaceutical industry
d.the food industry
pembahasan:This is the only answer choice not listed in the passage
6.According to the passage,why is eating gelatin healthy?
a.It does not damage the teeth
b.It is low fat
c.It is protein rich
d.It has no animal byproducts
pembahasan:The passage states that gelatin is beneficial to the consumer because it is higf in protein.
7.The word"ground"in line 18 is closest in meaning to
a.refrigerated
b.pulverized
c.putrified
d.dirtied
pembahasan:Substitute the answer choices for"ground"in the sentence.One would not"putrify"(C)or"dirty"(D)a commercial or food product,so eliminate those choices.The gelatin has aready been chilled,or"refrigerated,"choice(A),in the previous sentence.That leaves"pulverized,"choice(B).To"pulverize"is to"grind."
8.Why would gelatin be useful for medicine capsules?
a.It tastes good
b.It is a natural substance that is easy to digest
c.It is easy to make and thus inexpensive
d.It won't melt at high temperatures.
pembahasan:The last sentence say that gelatin is tasteless,so choice (A)is incorrect.Gelatin is not easy to make,so choice(C)is not true.One can infer that gelatin does melt at nigh temperatures because it has to be refrigerated to be sliced and ground,so choice(D)is untrue.
29.The word"that"in line 10 refers to
a.gelatin
b.processing
c.skin
d.bones
pembahasan:The sentence states,"in the processing of gelatin made from bones(Which varies slightly from that of gelatin made from skin),the grease must first be eliminated.""That"refers to the "processing"at the beginning of the sentence.
Komentar
Posting Komentar