TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING)

        A recent investigation by scientists at the U.S.Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict earthquakes.Investigation found such occurrences within a ten-kilometer radius of the epicenter of a fairly recent earthquiake.Some birds screeched and flew about wildly;dogs yelped and ran around uncontrollably.
        Scientists believe that animals can perceive environmental changes several hours or even days before the mishap.Animals were notes as being restless for several weeks before a Tashkent,Uzbekistan,earthquake.An hour before the disaster,domestic animals refused to go indoors,and dog howled and barked furiously.In 1960,an earthquake struck Agadir in Marroco.Survivors recall that stray animals,including dogs,were seen streaming out of town before the earthquake.In a safari zoo near San Francisco,Ilamas would not eat the evening before a 1979 quake,and they ran around wildly all night.
         Unusual animal behavior preceding earthquakes has been noted for centuries.British Admiral Robert Fitzroy reported huge flocks of screaming seabirds over conception, Chile,in 1835.An hour and a half later,dogs were seen fleeing,and ten minutes later the town was destroyed.Similar stories of chickens running around in apparent states of panic,horses trembling,and dogs barking incessantly were recorded throughout the eighteenth and nine-teenth centuries by survivors of earthquake destructions in India,Yugoslavia,Peru Mexico and The United States.
        In 1976,after monitoring bizzare animal behavior,the Chinese predicted a devastating earthquake.Although hundreds of thousand people were killed,the government was able to evacuate millions of other people and thus keep the death toll at a lower level.

1.What prediction may be made by observing animal behavior?
a.an impending earthquake
b.the number of people who will die
c.the ten-likometer radius of the epiceter
d.environmental changes
pembahasan:Paragraph 2 says that"animals can perceive environmental changes......"
The fact that observing animal behavior can predict earthquakes does not indicate that the number of deaths nor the location  of the epicenter can be predicted,so answer choices(B)and(C)are incorrect.The entire reading regards learning of an impending earthquake in advance and not after it has occurred,so answer choice(C)is incorrect.

2.The author implies that animals re aware of an impending earthquake because......
a.of their superior intelligence
b.they have certain instictive abilities to perceive that humans do not possess.
c.they are generally closer to the epicenter than the human observers
d.they react to other animal behavior
pembahasan:Reasons for the animals' perceptions are not specifically given in the reading,but we can assume that animals are able to predict these occurrences because they have some insticts that humans do not possess.No other choice is reasonable or is suggested in any way by the reding.

3.The word"evacuate"in line 31 is closest in meaning to.......
a.remove
b.exile
c.destroy
d.emaciate
pembahasan:Even if you are not familiar with the word"evacuate,"you would know that to keep the death toll down,people would have to be moved away,or"removed,"from the area.

4.All of the following statements are true EXCEPT.......
a.some animals may be able to sense an approaching earthquake
b.by observing animal behavior scientists perhaps can predict earthquakes live
c.the Chinese have successfully predicted an earthquake and saved many lives
d.only dogs and horses seem to possess the special perception that allows them to predict earthquakes
pembahasan:The reding gives examples of other animals,such as IIamas,seabirds,and chickens.

5.in line 4,the word"epicenter"is nearest in  meaning to.........
a.stratosphere
b.contour
c.periphery
d.core
pembahasan:The rood word"center"in "epicenter"is the clue that"core"is the word nearest in meaning.

6.The passage implies that  if scientists can accurately predict earthquakes,here will be........
a.fewer animals going crazy
b.a lower death rate
c.fewer people evacuated
d.fewer environmental changes
pembahasan:It can be inferred that  if scientistss can predict earthquikes,they will have enough warning to lead people to safety,thus lowering the death rate.

7.In line,29,"devastating"means most nearly the same as.......
a.destructive
b.voracious
c.intense
d.forthcoming
pembahasan:The phrase"although hundreds of thousand of people were killed" implies that the event was destructive.

8.The main idea of this passage is that......
a.earthquakes can be prevented by observing animal behavior
b.scientists can interpret animal behavior
c.observing animal behavior can help people prepare for earthquakes
d.people need to prepare animals for earthquakes
pembahasan:This is an inference question.The passage is about earthquakes and animals,so choice(B)is too broad for the main idea.Earthquakes can't be prevented by observing animal behavior,so choice(A)is incorrect,and choice(D)was not mentioned in the passage.

9.Where in the reding is it explained that the phenomena of animals' reacting to earthquakes has been reported for hundreds of years?
a.Lines3-5
b.Lines 7-8
c.Lines 18-19
d.Lines 29-32
pembahasan:In  thee third paragraph,the author states that"Unusual animal behavior preceding earthquakes has been noted for  centuries."Later in the same paragraph,the author states that such behavior was observed"throughuot the eighteenth and nineteenth centuries."

REFERENCE:CLIFFS
TOEFL PREPARATION GUIDE
THANK FOR READING TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 IN MY BLOG.


 






c

Komentar

Postingan populer dari blog ini

IELTS Writing Task 1 - Table (Material, Sample Writing and Exercise)

LATIHAN MENGERJAKAN SOAL-SOAL TOEFL(STRUCTURE)DAN JAWABANNYA.

Listening on TOEFL iBT